top of page

Reformer les.

Wat kan je op de reformer allemaal doen.

 

De  traditionele Pilates methode is een uniek systeem van spierversterkende en versoepelende oefeningen. Er bestaan maar liefst 500 oefeningen:

  • een gedeelte grondoefeningen (op de mat)

  • een gedeelte met gebruik van speciaal ontworpen apparatuur.

Van alle apparaten die door Joseph Pilates zijn ontworpen, heeft de ‘reformer’ de meest prominente plek.
Afhankelijk van het niveau van de deelnemer  worden hierop series oefeningen uitgevoerd op verschillende niveaus (basic / intermediate /advanced). Iedere deelnemer traint op zijn of haar eigen niveau. Ook op de reformer wordt om continue aandacht gevraagd bij de uitvoering van iedere beweging . Elke training is gericht op een persoonlijke en uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en het streven is de workout in een ‘flow’ te laten verlopen.

 

 

De reformer werkt op spieruithoudingsvermogen, kracht en tonus, verbeterde flexibiliteit en daagt de coördinatie en beheersing uit.  De veren op het toestel geven steun en weerstand. De training wordt aangepast aan de individuele wensen van de deelnemer en is uitermate geschikt bij rug/nek/schouderklachten en verminderde flexibiliteit.

 De resultaten die hiermee worden behaald  zijn dan ook indrukwekkend!

 De reformer geeft snel resultaat.

Op de reformer kan  iedereen – jong, oud, dik, dun, fit of ongetraind, geblesseerd of herstellende,  starten met Pilates.

Het geniale van deze apparatuur is, dat je heel snel resultaat boekt.

Een 1-op-1 les op de reformer staat gelijk aan vele groepslessen op de mat.

1 op 1 lessen van 30 of 60 min. 

SP_Equipment-04_72dpi-RGB.jpg

Photography © Merrithew Corporation

  • Pilates_Studio_Ilona
  • Facebook Social Icon
bottom of page