top of page

Wat zijn de grote verschillen tussen Stott Pilates® en andere vormen van Pilates.

 

STOTT pilates® is een hedendaagse intelligente bewegingsmethode opgericht door Moira Merrithew, danseres, opgeleid door Romana Kryzanowska, een van de eerste generatie volgelingen van Joseph Pilates, de zogenaamde elders. Moira’s meisjesnaam is Stott, vandaar de naam STOTT pilates®.

 

Zij heeft in samenwerking met een team van (para) medici, fitness en sport professionals de authentieke methode doorontwikkelt naar de huidige moderne trainingsmethode: de STOTT pilates® methode.

Bij STOTT pilates® zijn de oefeningen ontworpen om de natuurlijke curves van de wervelkolom te handhaven of te herstellen en de spieren rondom de aanhechtingen in balans te houden of te brengen.

STOTT pilates®focust op de volgende vijf basis beginselen: Ademhaling, plaatsen van het bekken, plaatsen van ribbenkast, beweging van schouderbladen, plaatsen van hoofd en het cervicale deel van de wervelkolom.

Wanneer u de basis beginselen heeft geleerd kunt u spanningsvrij bewegen en zo kracht en souplesse opbouwen.

 

Door de combinatie van de moderne kennis uit de bewegingswetenschappen en de authentieke principes is STOTT pilates® een van de veiligste en meest efficiënte pilates methodes.

Je ziet steeds meer verschillende stromingen van pilates. Zoals bij veel beroepen is de opleiding en nascholing heel belangrijk. Ook het werken in kleine groepen met persoonlijke begeleiding staat voorop bij STOTT pilates®. Wil je van start gaan, kijk dan eerst goed rond wat voor lessen er aangeboden worden. Veelal is pilates wat gegeven wordt in bijv. een sportschool niet het zelfde als  de STOTT pilates® lessen. 

  • Pilates_Studio_Ilona
  • Facebook Social Icon
bottom of page